У тернопільських парках цілими галявинами всихають дерева

Опубліковано в Проблемне 05.06.2018

У Тернополі спостерігаються численні випадки всихання багатьох видів дерев, а саме – ялини, берези, горобини.

Про це розповіла головний спеціаліст-ландшафтник відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ Світлана Молодецька під час екологічної години, приуроченій Всесвітньому дню охорони навколишнього середовища.

– Багато видів дерев починають всихати у тернопільських парках. Наразі міське управління ЖКГ планує заходи та передбачає ділянки для висадження нових видів рослин на місцях зрізаних сухостійних. На території парків цілими галявинами всихають дерева. Існує багато запитань стосовно того, чи не будуть ці ділянки забудованими. Хочу заспокоїти усіх тернополян – ніяких дій, пов’язаних із будівництвом у парках не планують, адже ще у 2013 році були прийняті та затверджені чіткі межі паркових зон, – запевнила Світлана Молодецька.

Головний спеціаліст-ландшафтник також зазначила, що міське управління житлово-комунального господарства проводить активні заходи з озеленення та урізноманітнення видового складу зелених насаджень Тернополя. Останнім часом спеціалісти надають перевагу рідкісним рослинам. Так, у 2014 році в парку Національного Відродження було висаджено 100 катальп, присвячених пам’яті Героїв Небесної Сотні, а у парку «Топільче» розташована найбільша катальпова алея, яка налічує 115 дерев.

Однією із не менш важливих проблем, пов’язаних із зеленими насадженнями Тернополя, є ураження каштанів міллю. На листі дерев починають з’являтись бурі плями. З часом воно всихає та опадає ще до початку осені.

Як підсумувала Світлана Молодецька, для того, щоб зберегти та покращити озеленення Тернополя, необхідно провести інвентаризацію усіх зелених насаджень.

Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.