«Будівництво McDonalds на майдані Перемоги – ознака дикунства», – у Тернополі виступають проти популярного фаст-фуду

Опубліковано в Проблемне 12.04.2018

Кілька десятків тернополян сьогодні, 12 квітня, влаштували акцію протесту на майдані Перемоги. Люди незадоволені будівництвом McDonalds в мікрорайоні «Дружба» та планують перекривати дороги.

– Землю, на якій хочуть збудувати McDonalds, без аукціону передали у власність комунальному підприємству, яке складається з однієї особи. Ця людина уклала інвестиційну угоду з потенційним забудовником не на конкурсних засадах. При цьому громада Тернополя не знає, які кошти будуть надходити на рахунок до міського бюджету внаслідок укладення угоди щодо будівництва McDonalds. Але мова зараз йде про інше! Ні представники закладу швидкого харчування, ні ніхто інший не має права зводити на майдані Перемоги подібних забудов. Це не буде свідчити про нашу цивілізованість.  Площі повинні залишатися площами, сквери скверами, вулиці вулицями, – пояснив ініціатор акції – екс-депутат міськради, підприємець Михайло Ратушняк

У свою чергу представники компанії McDonalds кажуть, що більшість місцевих жителів не проти будівництва:

– Площа як була, так і залишиться площею. Зелених зон ніхто не забудовує. Усі насадження залишаться, ніхто не буде їх знищувати. Щодо транспортної розв’язки, то наші архітектори та поліцейські вирішують, як усе владнати.

За словами Михайла Ратушняка, 12 тернопільських архітекторів дали кваліфіковану оцінку будівництву закладу швидкого харчування. Вони виступають проти забудови McDonalds на майдані Перемоги.

– Архітектори Тернополя запропонували представникам світового бренду викупити приватні будинки і там зводити свій заклад. Площі у всіх європейських і американських країнах залишаються площами, сквери скверами. Ніхто в світі не забудовує їх… У мене є офіційне звернення до McDonalds, аби вони дали підтвердження, чи справді хочуть забудувати у Тернополі площу Перемоги всупереч логіці, всупереч здоровому глузду, всупереч сучасним методам урбаністики та всупереч архітектурному мистецтву. Це ознака дикунства. Або ми цивілізована європейська громада, або натовп, який не думає, а дозволяє отак плюндрувати те, що створювалось попередніми поколіннями, – обурюється Михайло Ратушняк.  

Пан Ратушняк закликає мешканців прилеглих будинків виходити на протест і вимагати припинити будівництво McDonalds на майдані Перемоги.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.