Через «соціальну картку» тернопільські пасажири перебувають у потенційній небезпеці

Опубліковано в Проблемне 10.01.2018

Сьогодні вранці на вулицях міста було досить людно, адже більшість водіїв маршрутного таксі не вийшли на роботу. Вони пікетували під міською радою, бо не розуміють, як будуть отримувати зарплату після впровадження автоматизованої системи оплати за проїзд. Також кермувальники скаржились на те, що не встигають працювати з картками і це становить потенційну загрозу для пасажирів, які перебувають у транспортному засобі.

Водії розповідають, що відколи у їхніх маршрутках з’явились валідатори, вони перестали встигати за графіком, адже не можуть самостійно впоратись із такою кількістю карток. Кермувальники побоюються, що якщо візьмуть на роботу ще кондуктора, то їхню заробітну плату поділять на двох.

Окрім перевізників, незадоволені диференційованим тарифом оплати й тернополяни.

– Сьогодні ми повинні були їхати в гості у Березовицю і усі наші плани змінились. Ми доїхали лише до центру і довелось повернутись додому. Надзвичайно незручно, що ніхто навіть не попередив людей. Я б тоді зовсім по-іншому розпланувала свій день. Та й взагалі я не задоволена цією «Карткою тернополянина». Думаю, вона більше підходить для пенсіонерів, аніж для працюючих, – розповідає тернополянка Оксана.

– Я знала, що сьогодні маршрутки не будуть курсувати. Про це розповів розповів мій чоловік, який з труднощами дістався до роботи. Моїй знайомій під час проїзду з «Картки тернополянина» зняло більше грошей, ніж коштував проїзд, тому я новій системі оплати не сильно довіряю. Після запровадження диференційованого тарифу на проїзд, я помітила, що люди поводяться у громадському транспорт не дуже культурно. Вони не стежать за чергою, штовхаються та не поважають інших пасажирів, – скаржиться пані Любов.

– Сьогодні на роботу мені довелось йти пішки. Вийшовши вранці з дому, я не помітила жодної маршрутки і це мене засмутило, бо про протест водіїв ніхто не попереджував. Через це прийшла на роботу на 10 хв пізніше, ніж зазвичай. «Карткою тернополянина поки не користуюсь», але в майбутньому планую подати документи на її виготовлення, – розповідає студентка Анна.

– Я їхала на роботу сьогодні тролейбусом, оскільки жодної маршрутки на своїй зупинці вранці так і не виявила. Я плачу за проїзд по 5 гривень, бо тернопільської прописки в мене немає, а тому «Картку тернополянина» відповідно також поки не оформила, – поділилась пані Лілія.

Тернопільським водіям сьогодні вдалось дійти компромісу з владою. Так, результатами сьогоднішньої зустрічі стала домовленість, що перевізники повинні переходити на новий режим роботи. Зокрема, розраховувати заробітну плату водіям почнуть за год./км. Окрім цього, у тестовому режимі буде доставлено додаткові зчитувачі оплати проїзду, а на підмогу водіям прийдуть «маршрутні контролери». До обов’язків останніх входитиме прийом оплати через валідатори, видача та перевірка квитків. Щодо пасажирів, то відтепер їм загрожує штраф у 20-ти кратному розмірі, якщо вони не матимуть квитка.

Фото: ТМР.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.