На Тернопільщині розпочинають «полювання» на продавців весняних рослин

Опубліковано в Проблемне 27.02.2017

Передбачені штрафи за порушення.

Про те, що на Тернопільщині стартувала операція «Первоцвіт-2017», повідомляє прес-служба Тернопільського облуправління лісового та мисливського господарства з посиланням на ПЗ «Медобори».

Щороку від середини лютого і до кінця травня відбувається торгівля рідкісними видами первоцвітів, більшість із яких знаходяться під загрозою знищення.

Природний заповідник «Медобори» повідомляє, що за знищення або незаконне вилучення таких рослин з природного середовища, передбачено адміністративну відповідальність та штрафи.

Громадян, які незаконно збиратимуть й реалізовуватимуть первоцвіти, будуть притягувати до адміністративної відповідальності. Так, відповідно до ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 340 до 850 грн із конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Також, за незаконне добування, знищення або пошкодження видів рослин, що занесені до Червоної книги України, сума компенсації за одну рослину становить від 49 до 62 гривень.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.