Тернополяни, відомо чи зменшиться субсидія через зростання мінімальної зарплати

Опубліковано в Проблемне 27.10.2016

з 1 січня в Україні планують підняти рівень заробітної плати, однак, це ніяким чином не відобразиться на розмірі субсидії. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

За його словами, при розрахунку розміру адресної допомоги, яка виплачуватиметься українцям цього опалювального сезону враховуються доходи лише за минулий, 2015 рік. А тому не варто переживати щодо зменшення субсидії, вона залишиться такою ж.

Корегуватимуть її вже в наступному опалювальному сезоні:

"Очевидно, що вже з наступного опалювального сезону люди будуть отримувати трошки менші субсидії, але їх достаток буде рости. Ми потроху будемо балансувати цю модель за рахунок збільшення доходів громадян", - прокоментував Павло Розенко.

Також, Віце-прем'єр зауважив, що в наступному році не передбачається збільшення ціни на газ або ж на житлово-комунальні послуги.

Нагадаємо, з 1 січня заробітна плата працюючого українця повинна зрости до 3 200 гривень. Про таке рішення заявив Президент України. За його словами, для виплат в державному секторі будуть знайдені відповідні ресурси держбюджету. Що ж стосується приватного сектора: він отримає чітке правило, яке заборонятиме працівнику виплачувати менше 3 200 гривень на місяць (звісно проблема з тіньовим бізнесом та офіційним працевлаштування робочих - досі актуальна).

До слова, на сьогоднішній день в країні понад 4 мільйони українців, рівень оплати яких сьогодні складає всього 1450 гривень.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.