Тернополянам розповіли, як допомогти добровольцям в критичний момент (фото)

Опубліковано в Проблемне 21.04.2021

Росія, яка стягнула війська до кордонів України, наразі не планує полишати своїх позицій. У зв’язку з цим тернопільські добровольці та волонтери просять містян не залишатися осторонь, а виступити на захист власної держави.

Тож сьогодні Добровольчий Український Корпус «Правий сектор» оголосив про мобілізацію людей, які готові обороняти власну землю.

Проте, командир 6-ої резервної сотні Добровольчого Українського Корпусу Сергій Коновал додав, що навіть не маючи можливості воювати, свідомі громадяни можуть допомогти військовим.

– Багато людей очікують, що країни НАТО та США врятують нас. Я хочу розвіяти всі ці надії. Ніякі країни не будуть відправляти своїх людей гинути за нас. Вони можуть допомогти озброєнням, висловити стурбованість але на щось більше ніж це очікувати не варто, – каже Сергій Коновал. – Ми вже маємо досвід за ці 7 років війни. Все доведеться робити своїми руками. Тому закликаю всіх громадян розплющити очі та подивитися, наскільки критична в нас ситуація. Долучатися, щоб коли настане небезпечний момент, ми могли захистити Україну.

Важливість волонтерської допомоги підкреслила й керівниця відділу забезпечення 6-ої резервної сотні Добровольчого Українського Корпусу у Тернопільській області Ірина Драгущак.

– Хочеш миру – готуйся до війни. Ця цитата зараз дуже актуальна, адже готуватися треба серйозно. Цивільне населення не знає що робити, якщо зараз почнеться повномасштабне вторгнення. Ми дезорганізовані. Ми не знаємо, скільки часу в нас є до цього моменту: місяць, два чи може кілька років. Але ми не маємо права втрачати його. Тому готуємось кожен по-своєму. Я зараз маю завдання забезпечення всім необхідним нашої резервної сотні, а також фронтових підрозділів і запрошую всіх людей доброї волі долучатися, каже Ірина Драгущак.

Волонтерка каже, що охочі допомогти можуть долучитися до спільноти у Фейсбук та купляти необхідні для військових речі.

– Є велика потреба в спорядженні: каски, бронежилети, берци, форма та багато інших речей. Насправді, в нас є цілі списки того, що потрібно для резервної сотні. Хлопці вже багато років, як тренуються і їм потрібно дати добре спорядження. Також нам регулярно скидають потреби фронтових підрозділів, яких зараз є два. Часто, це щось просте: лампочки, прожектори, берци, футболки, розповідає Ірина Драгущак. Важливо, щоб ми тут, в тилу, могли швидко зреагувати і хлопцям надіслати все, що потрібно. Сьогодні у Фейсбук ми створили групу «Доброчинці для добровольців», вона закрита але ви можете надіслати заявку і я вас долучу. Там я публікую потреби. Якщо хтось має можливість допомогти, він може взяти на себе реалізацію певної потреби.

Зараз допомога волонтерів важлива як ніколи, додає Ірина Драгущак.

– Важливо щоб просто зараз кожен для себе визначив, чим він буде корисним у випадку наступу. Адже своєю професією, своїми талантами та можливостями усі можуть допомогти. Закликаємо кожного визначитися, чим ви можете допомогти добровольцям, – говорить волонтерка.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.