На вчителів-вимагателів скаржаться в Тернополі

Опубліковано в Проблемне 15.09.2016

З першого вересня на сайті міської ради в рубриці "Питання-відповіді" з'явилося як мінімум вісім скарг на працівників освітніх закладів. Тернополяни пишуть, що в школах, в дитсадках з початком навчального періоду активно почали не лише вимагати готових домашніх завдань та знань, а й грошей.

Як не на миючі засоби, канцелярські предмети, то вже і на радіатори чи то-ба на квіткові стенди гроші добровільно-примусово збирають з батьків. Не зупиняє вчителів і заборона на подібну діяльність. Як відомо, раніше міський голова підписав розпорядження «Про впорядкування окремих питань фінансово-господарської діяльності загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів міста». В цьому документі йдеться про заборону збору коштів "на потреби" з батьків, чиї діти відвідують загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади.

Крім того, раніше в міській раді повідомлялось, що на одній із сесій були внесені певні корективи до бюджету Тернополя на 2016 рік. Відповідно до цього на сферу освіти додатково виділили ще 17 мільйонів гривень: 7 - на капітальний ремонт приміщень та придбання необхідного обладнання; 4 - на ремонт під'їзних шляхів до дитячих садків; 3 - на харчування у дитячих садочках міста; 3,5 - на оплату усіх робіт у дитсадках та школах.

Та, мабуть, виділених грошей недостатньо. Нижче ми подаємо скарги тернополян, взяті з сайту ТМР.

До слова, на одне зі звернень за 12 вересня цього року була подана наступна відповідь: "Для з’ясування питання по суті просимо звертатися за телефоном 52-56-94 та 52-88-56". Тож якщо у вас виникають запитання стосовно збору коштів в навчальних закладах, ви зможете отримати відповідь за вказаними телефонними номерами.

 

 

 

 

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.