Тернополяни, купувати валюту і торгувати нею в заборонених місцях – небезпечно

Опубліковано в Проблемне 22.01.2020

Тернополянам варто знати, що за торгівлю з рук у невстановлених місцях настає адміністративна  відповідальність. За такий проступок застосовують такі адміністративні стягнення, як: попередження, штраф (у більшості випадків), конфіскація предметів торгівлі та виручки, виготовленої продукції.

Стаття 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі — КпАП) забороняє торгувати в містах із рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях.

—  Потрібно вводити нові механізми для того, щоби подолати проблему незаконного обігу валюти. Поставити поліцейські наряди на «п’ятачку» та лякати «валютчиків» - це компетенція патрульної поліції. У працівників ГУ НП Тернопільщини важливіші справи – боротьба із грабіжниками та розбійниками, —  повідомив під чаc брифінгу начальник ГУНП в Тернопільській oблаcті Oлeкcандр Бoгoмoл.Займатися незаконними валютними операціями – небезпечно. «Валютчиків» можуть відслідковувати злочинці, які при можливості можуть напасти та пограбувати їх. Більшість осіб, які торгують валютою, потім здають гроші у банківські камери схову. Бо ж переносити таку значну суму грошей – небезпечно. Знаходяться й такі особи, які забирають гроші з собою. От саме мови піддаються ризику.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.