Тернопільські правоохоронці розповіли про причину пожежі на Зарубинецькому спиртзаводі

Опубліковано в Актуально 03.07.2018

Причиною масштабної пожежі на Зарубинецькому спиртзаводі, яка трапилась 23 червня, є порушення правил пожежної безпеки при зберіганні легкозаймистих речовин.

Про це на прес-конференції розповів начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол.

– Первинна версія про результати вибуху у Збаражі – порушення правил пожежної безпеки при зберіганні легкозаймистих матеріалів. Ми маємо інформацію про те, що вантажний автомобіль приїхав на територію спиртзаводу та зливав біоетанол. Саме тоді сталось первинне запалювання, бо вибуху спершу не було. Спочатку трапилось загоряння внаслідок витіку спиртосуміші. Всі встигли вибігти, а вже тоді стався перший вибух. На щастя, інші цистерни не вибухнули, – пояснив Олександр Богомол.

За словами начальника поліції в області, 26 та 27 червня на території Зарубинецького спиртового заводу було проведено додатковий огляд місця події, під час якого встановлено, що вибухнула одна із цистерн. Наразі слідчі збирають дані та призначають певні експертизи, аби дати відповідь на те, хто ж порушив правила пожежної безпеки та понесе за це відповідальність.

Наразі у Збаразькій райдержадміністрації підраховують збитки, завдані вогнем, адже пожежа наробила чимало лиха. 

Фото: ДСНС в Тернопільській області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.