Тернополяни можуть запросити на свята дитину з інтернату

Опубліковано в Актуально 16.03.2018

Тернопільський обласний благодійний фонд «Майбутнє сиріт» спільно з службою у справах дітей Тернопільської облдержадміністрації організували акцію «Запроси дитину з інтернату на свята у родину». Так, жителі Тернопільщини мають змогу відкрити своє серце для дітей та показати їм, як живе сім’я. Про деталі акції організатори розповіли на прес-конференції у Тернопільському прес-клубі.

 – Акція «Запроси дитину з інтернату на свята в родину» має давню історію. Її почали проводити більше 10-ти років тому. Ми маємо досить позитивні результати, тому із задоволенням підтримуємо ініціативу благодійного фонду «Майбутнє сиріт». Реформування інтернатних закладів триватиме до 2026 року, а допомогу дітям, які там перебувають, потрібно надавати вже, – зазначила заступник начальника служби у справах дітей ТОДА Майя Шимашис та додала: – З інтернатів виходять діти, які не знають як жити в цьому світі. Вони не ніколи не бачили, як живе сім’я та які обов’язки є в батьків, дітей чи подружжя. Ця акція дає можливість дітям познайомитись з тими речами, які є для нас щоденними. Окрім того, це чудова можливість для дорослих відкрити своє серце для дітей. Зимова акція закінчилась тим, що двоє діток знайшли свою родину і потрапили в прийомну сім’ю.

За словами Майї Шимашис, служба у справах дітей готова надавати будь яку інформацію та консультації, що стосуються акції. Для участі необхідно зібрати усі необхідні документи. Представники служби мають виїхати для перевірки матеріально-побутових умов. Після цього фахівці нададуть погодження на влаштування дітей в родину.

Організатори наголосили, що взяти в родину можна дітей молодшого, середнього та старшого шкільного віку. Малеча, якій ще не виповнилось 6 років участі в акції не бере, оскільки такі діти бачать у кожному дорослому маму і тата, а тому легко піддаються розчаруванню.

Усім, хто хоче взяти дитину на свята у родину, необхідно звертатись у благодійний фонд «Майбутнє сиріт» чи до служби у справах дітей ТОДА. Наразі вже 6 людей виявили бажання запросити дитину до своєї домівки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.