Виламані двері, сутички, перцевий газ та клуби чорного диму – просто чергова сесія Тернопільської міськради (фото)

Опубліковано в Актуально 28.07.2017

Бурно та з силовими протистояннями відбулась чергова XVI сесія Тернопільської міської ради.

Ще за день до засідання тернопільських депутатів, у четвер увечері 27 липня, виникла підозра на те, що спокійно провести його може не вдатись. Адже під будівлею міської ради зібрались місцеві активісти одразу з декількох різних громадських організацій, які розклали невелике наметове містечко.

Активісти хотіли наперед приготуватись як до проведення в день сесії акції протесту «Не дамо владі перетворити Тернопіль на новий Чорнобиль!», до якої закликали долучитись усіх небайдужих тернополян, так і до протистояння із «свободівцями» щодо проведення в сесійну залу виключених із згаданої партії трьох депутатів: Романа Навроцького, Ігоря Турського та Івана Сорокаліта (під час попередніх сесій депутатам не давали пройти в сесійну залу).

Вже напередодні сесії, зранку 28 липня, приблизно о 7 ранку невідомі виламали вхідні двері до міської ради. В самій ТМР кажуть, що невідомих тернополян супроводжували троє депутатів, яких нещодавно виключили з однієї з партій.

В проміжку між 8:00 та 9:00 ранку виникла перша сутичка, пов’язана із спробами трьох екс-«свободівців» потрапити до сесійної зали на пленарне засідання. Активісти разом із трьома депутатами увійшли в хол міської ради, однак потрапити до сесійної зали вигнаним «свободівцям» так і не вдалось. Між ними та колишніми однопартійцями, які до слова блокували вхід до зали, спочатку виникла словесна перепалка, яка досить швидко переросла у штурханину та силове протистояння. В результаті протестувальників виштовхали із приміщення міської ради. Під час цього невідома особа скористалась балончиком із перцевим газом.

Крім того, під час протистояння в холі постраждав щонайменше одна людина – депутат міської ради від «Самопомочі» Нараз Зелінка. Його забрала швидка із підозрою на перелом ребер. Після того як депутат зробив рентген вона не підтвердилась, однак у нього забій і, скоріш за все, пошкодження хрящів. Про це Назар Зелінка написав у себе на сторінці в facebook.

Незважаючи на неспокійний ранок, сесію вдалось розпочати. Проте, вже під час першої перерви пікет та сутички продовжились на дворі під міською радою. Пікетувальники провели свою, напередодні підготовлену, «мирну» акцію «Не дамо владі перетворити Тернопіль на новий Чорнобиль!». Під вигуки «Слава Україні» активісти в бочках підпалили невідому речовину (скоріше за все шини прим. авт.), щоб показати, особливо депутатам міської ради, що чекатиме Тернопіль у разі запуску в місті котелень на альтернативних видах палива – торфі.

За лічені хвилини на Листопадовій утворились клуби чорного диму. До гасіння палаючих баків залучили навіть пожежників.

Попри такі бурхливі події, роботу сесії приблизно через 40 хвилин після оголошення 10-ти хвилинної перерви відновили.

 

До слова, на порядку денному пленарного засідання міської ради – понад 300 господарських питань.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.