Почесні звання отримали 25 жінок на Тернопільщині

Опубліковано в Актуально 25.01.2017

Понад 13 тисяч сімей на Тернопільщині – багатодітні.  Починаючи з 2007 року почесним званням «Мати-героїня» в області нагороджено майже 6 з половиною тисяч жінок. Вчора свої відзнаки за материнство отримали ще 25 жінок із всієї Тернопільщини, в їхніх сім’ях виховується від п’яти – до одинадцяти діток.

Як розповідає начальник відділу сімї та молоді Тернопільської ОДА Ігор Чорний, звання «Мати-героїня» тернополянки отримують згідно двох, лютневого та грудневого, наказів глави держави:

 - Згідно із указами Президента України, виданими ще в 2016 році, отримати звання «Мати-героїня» мали 58 жінок із Тернопільської області. Ще влітку ми нагородили почесним званням 33 матері, а сьогодні свої відзнаки отримають ще 25 жінок. Разом із цим, їм також буде надана і одноразова грошова винагорода в сумі десяти прожиткових мінімумів, які в 2016 році становили понад 13 тисяч гривень.

 Мати п’яти дітей Лариса Андрійчук за своєю відзнакою приїхала із села Юськівці, що на Лановеччині. В сім’ї жінки переважають хлопці. Відомо, більшість вважає їх непосидючими та збитошними. Однак пані Лариса жартома каже, що своїх синів на дівчаток не проміняла б:

 - В мене п’ятеро діток – одна донечка та чотири синочки. Дочка вже заміжня, має двох своїх діточок, старший із синів навчається в виші та працює, а троє молодших – ще ходять до школи. Я дякую Богу за них всіх, маю дуже чемних та добрих діток. Мої хлопці в мене такі, що і торта спечуть, і грядку сполють. Всіх їх люблю та дякую Богу за них, вони опора та радість в житті.

 До слова, серед нагороджених матерів «рекордсменкою» стала жителька Тернополя Балик Лілія, яка виростила ти виховує 11 дітей. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.