Тернопільщина: 141-річна школа досі опалювалась грубками (ФОТО)

Опубліковано в Актуально 08.08.2016

В Нараївській школі, що на Бережанщині, цього року в рамках проекту по енергозбереженню побудують котельню та встановлять систему опалення. Раніше, починаючи з заснування навчального закладу в 1875 році і до сьогодні будівля опалювалась грубками.

 

«Нараївська школа є одним з п’ятдесяти чотирьох об’єктів Державного фонду регіонального розвитку в Тернопільській області. Саме тут реалізується проект по енергозбереженню. В школі буде побудовано котельню, в якій працюватиме два твердопаливних котла»,  –  розповідає Віктор Кузяк, начальник Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА.

На встановлення нової системи опалення було виділено 1 мільйон 126 тисяч гривень. З них 900 тисяч надав Державний фонд регіонального розвитку в нашій області, іншу частину грошей – взято з місцевого бюджету.

 

Директор Нараївської загальноосвітньої школи, Ольга Сімура каже: «Починаючи з року заснування школи в кінці ХІХ століття і до сьогодні, будівля опалювалась грубками. Раніше було складно опалювати цілий заклад, адже це все потребувало важкої роботи: наносити в кожне приміщення дров, розпалити всі грубки, повичищати попіл і т.д. В нас ніколи тепло не було, завжди холодно. Тепер  має бути тепло, вже з початку цьогорічного опалювального сезону діти і вчителі зможуть працювати в нормальних, комфортних умовах».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.