«Українське суспільство поки не готове до відкритого ринку землі», – Микола Люшняк

Опубліковано в Політика Автор  26.06.2018
Тему земельної реформи в українському суспільстві активно обговорюють вже тривалий час. Нововведення, які пропонують запровадити, зазнали як схвальних відгуків, так і критики.
Народний депутат від фракції БПП Миколи Люшняк вважає, що суспільство поки не готове до ринку землі через економічне становище держави, а українська модель земельної реформи зараз перебуває на стадії удосконалення. Про це він заявив у прямому ефірі каналу «112 Україна».
– Насправді основа земельної реформи вже майже підготовлена, тільки ми маємо розуміти, що сьогодні суспільство не готове до ринку землі. Це пов’язано з економічними умовами, які нині склалися в державі. Так, зараз ми вивчаємо питання наших сусідів, які запровадили ринок землі. Це, насамперед, Польща, в якій такий ринок завжди існував. Також ми розглядаємо досвід Словаччини, яка перейшла з такого самого управління колгоспами у приватну власність, коли була роздана земля. Зараз в процесі збирання інформації і напрацювання нашої української моделі, яка, я думаю, запрацює тоді, коли суспільство дасть свій відгук, – прокоментував Микола Люшняк.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.