"Або погано проінформовані, або плювати", – очільник тернопільської "Хвилі" про відповідальність ОДА за довіз медиків

Опубліковано в Політика Автор  soroka 09.05.2020
Вже понад півтора місяця медики Тернопільщини змушені добиратися на роботу своїми силами. Хто велосипедом, хто з сусідом, а хто взагалі пішки.

Все через те, що для перевезення медпрацівників в області виділили лише 5 одиниць транспортних засобів.

 Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив голова Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадянський рух “Хвиля”» Олексій Станько.

 Він зазначив, що відповідальним за довіз медиків області на роботу призначено начальника управління регіонального розвитку інфраструктури та дорожнього господарства Тернопільської обласної державної адміністрації Олега Продана. Однак він, вочевидь, не зовсім переживає за доручену йому місію.

 – Суспільство вимагає неймовірного від влади, яка не може зробити елементарного. Через обмеження роботи транспорту в умовах карантину, скасування усіх рейсів в межах області проблеми з добиранням на роботу та службу виникли у медиків, рятувальників та навіть працівників поліції. Наразі, за словами мешканців області, жителі районів, які продовжують працювати у Тернополі, вимушені добиратись власним транспортом. Хтось використовує велосипеди, хтось просить сусіда підвезти до роботи, а дехто і долає по 3-5км. в одну сторону. І це продовжує тривати півтори місяці, з моменту, як за розпорядженням голови Тернопільська обласна державна адміністрація начальник Управління регіонального розвитку інфраструктури та дорожнього господарства Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Продан був призначений відповідальним за організацію транспортних перевезень працівників медичних закладів. За даний відрізок часу забезпечено транспортних засобів для перевезення медиків в межах області: Тернопільська ОТГ – 2 од., Тернопільський р-н – 3 од,  написав Олексій Станько.

 Олексій Станько також підкреслив, що саме від  медиків сьогодні залежить здоров’я кожного українця, а тому покращення умов їхньої роботи – першочергове завдання.  

 – Можливо, через погану проінформованість, а можливо через те, що просто плювати, Олег Продан не знає, що у Тернополі працюють медики і з інших більш віддалених районів області. І якщо забули, то я підгадаю, що саме від роботи медиків (які ризикують власним життям та здоров’ям) залежить подальша ситуація з лікування населення від COVID-19, а також надання щоденної медичної допомоги населенню. Новопризначений голова ТОДА мабуть не цікавиться виконанням своїх розпоряджень, або його все влаштовує. Напевно думає, що робота обласної адміністрації полягає тільки в тому, щоб зробити якийсь черговий штаб, виступати перед камерами і виписувати собі захмарні премії,  обурився Олексій Станько.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.