"Влада готує черговий зашморг для українських заробітчан", – свободівець Василь Чашка

Опубліковано в Політика Автор  soroka 08.05.2020
Днями прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабмін готовий вести перемовини з країнами Європи щодо офіційного працевлаштування українців на сезонні роботи.

За словами депутата Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Василя Чашки, заробітчани щорічно передають в Україну колосальні суми. Вони є чи не найбільшими інвесторами в українську економіку.

 Про це Василь Чашка зазначив у прямому ефірі медіаплтаформи «Файне місто».

 – Українців вже у 2013-14 роках намагалися силою утримувати, але з цього нічого не вийшло. Помітно, що уряд геть нічого не розуміє в економіці. Про це навіть заявляв сам експрем'єр Гончарук, називаючи себе «профаном». Завдяки заробітчанам Україна щороку отримує орієнтовно 16 мільярдів доларів, що становить ледь не половину українського бюджету. Це інвестиція українців, які працюють за кордоном, у свою державу. Вони не лише годують сімї, але вкладають чимало в Україну. Я впевнений, що люди виїжджають на заробітки в іноземні країни не від прекрасного життя тут. Вони змушені роками працювати, аби заробити на гідне життя. Влада не може вирішувати – чи їхати українцям на заробітки, чи ні. Це закріпачення є типовим зашморгом для українських заробітчан, які є одними із найбільших інвесторів в економіку нашої держави,  пояснив Василь Чашка.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.