Михайло Головко: «Влада не заховається від обурених українців, прикриваючись карантином»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 05.05.2020
Днями активісти влаштували акцію протесту під Офісом Президента та будинком генпрокурора Венедіктової.

Вони вимагали пояснень щодо розслідування вбивства Катерини Гандзюк, бо вважають що справу «злили».

На думку народного депутата України VІІ та VІІІ скликань Михайла Головка, чинна влада повинна звикнути до акцій протесту й не прикриватися карантином.

Про це він заявив у прямому ефірі телеканалу «НАШ».

– Активісти не вірять офіційній позиції влади та прокуратурі, тому й влаштовують пікети. Розуміючи, що справа буде заведена у глухий кут, а звинувачення розсипляться у суді, вони вимагають продовження розслідування й викриття справжніх замовників. Народні обранці взяли цю справу під свій контроль. Вони створили тимчасову слідчу комісію в парламенті, стежать за слідством. То нехай прозвітують про свою роботу й скажуть, чи вірять вони позиції слідства, чи ні,  зазначив Михайло Головко.

Свободівець наголосив на тому, що ми живемо у демократичному суспільстві, а тому кожен має право на висловлення своєї думки.

– Влада нарешті повинна звикнути до того, що українці мають право виходити на акції протесту й доносити своє бачення. Щодня в Україні хтось пікетує. На Херсонщині, наприклад, фермери перекривають дорогу. Вони змушені викидати продукцію, бо не можуть її реалізовувати через закриті на карантин ринки. Влада, прикриваючись нібито благими намірами боротьби з коронавірусом, вбиває малий та середній бізнес. У всьому світі шукають шляхи, як підтримати підприємців, а в нас все просто закрили. Нічого кращого владі придумати не вдалося. Через такі необдумані рішення українці й виходять на протести і це відбуватиметься й надалі. Чим довше триватиме карантин, тим більших збитків це завдасть економіці. Один тиждень карантинних обмежень вбиває один відсоток ВВП. Маємо вже більше мільйона безробітних, стрімке падіння економіки. Також карантин призведе й до значних соціальних зрушень, бо громадяни втрачають свій бізнес, активи, майно,– резюмував Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.