Михайло Головко: «Вибори в ОРДЛО призведуть до масового поширення “русского міра” та краху України»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 27.02.2020
Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що на 50 % вірить у реальність проведення виборів на окупованих частинах Донецької та Луганської областей.

Такі заяви у прямому ефірі шоу «Доброго ранку, Країно!» на каналі «UА: Перший» прокоментував народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– А для чого нам взагалі ці вибори?! Історія показує, що в повоєнних країнах – Німеччині, Японії вибори провели аж через 4 роки після того, як було усунуто нацистський режим. Для того, аби провести свого роду фільтрацію знадобилося мінімум 4 роки. За цей час нацистів повністю усунули з органів влади, щоб нормально провести виборчу кампанію. Також запровадили й люстраційні закони. Сьогодні в Україні хочуть провести вибори на території, яка окупована 6 років. Там, де йде російська пропаганда, проти України воюють ворожі сили, найманці вбивають наших військових. І це все українці завтра мають освятити і благословити?! Хіба це – крок для зміцнення України? У такий спосіб ми просто легалізуємо всіх цих сепаратистів, які воюють проти нашої держави й визнаємо їх офіційною владою. Ці бандити будуть сидіти з нашими депутатами в парламенті й ухвалювати закони. Це – абсурд,  обурився Михайло Головко.

Свободівець додав, що вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей – суто російський сценарій.

– Ідея проведення виборів, яку нам нав’язують, є намаганням реалізувати сценарій Путіна. У 2014 році на Донбасі провели референдум, де було прийнято рішення приєднатися до Росії, але Москва раптом увімкнула стоп-кран. Путін зрозумів, що лише Донбасу йому замало. РФ поставила більшу ціль. Зараз вони чітко заявляють, що південь та схід України належать Росії. Цю ідею Путін хоче поширити на всю територію нашої держави. Тому вони вирішили «впихнути» Донбас в Україну, але вже на своїх умовах – з окремим статусом, своїми суддями, прокурорами, поліцією. Якщо Україна піде таким шляхом, нас чекає крах – поширення «русского міра» вже не тільки на Донбасі, а на всій території країни,  додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.