Михайло Головко: «Не варто вважати, що основне завдання «Укрзалізниці» – приносити прибутки»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 01.02.2020
29 січня уряд погодив звільнення Євгена Кравцова з посади керівника «Укрзалізниці». На своїй сторінці у Facebook ексчиновник повідомив, що отримає чималу компенсацію після звільнення.
 
На думку народного депутата України VII та VIII скликань Михайла Головка, твердження про те, що основне завдання «Укрзалізниці» – прибутковість, є помилковим.
 
Про це він заявив у прямому ефірі телеканалу «НАШ».
 
– Це велика помилка вважати, що залізниця має бути тільки прибутковою. У першу чергу, вона виконує соціальну функцію. Це – транспортне сполучення для наших громадян, а також можливість перевезення вантажів. Українська залізниця має стратегічне значення. Вона не може належати іноземним компаніям. Ми бачимо таку тенденцію в Україні, коли у більшості важливих підприємств наглядові ради підконтрольні іноземцям. Чи то НАК «Нафтогаз», чи «Укроборонпром». Все чому? Бо Україна перестає бути самостійною державою. Ми стаємо колонією, яка платить данину. Саме тому суспільство сьогодні перебуває у таких нелегких умовах, – пояснив Михайло Головко.
 
Нагадаємо, наприкінці грудня 2019 року Євген Кравцов заявив, що припиняє свій контракт з Укрзалізницею, який був чинним до 2021 року.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.