Нардеп Андрій Богданець розповів, що чекає на тернопільський аеропорт та Гаївський міст

Опубліковано в Політика Автор  soroka 25.10.2019
Ще у листопаді 2018 року Тернопільська обласна рада затвердила Концепцію розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль» на період до 2030 року. Однак наразі справа просувається дуже повільно.
 
Народний депутат Тернополя від «Слуги Народу» Андрій Богданець вже обговорив питання відновлення роботи тернопільського аеропорту з прем’єр-міністром та міністром інфраструктури.
 
Про це він заявив в прямому ефірі телеканалу «Тернопіль1».
 
– Як прем’єр-міністр, так і міністр інфраструктури говорять про цю проблему однаково. Якщо буде фінансування та заведуть інвестора, то вони готові допомогти з фінансуванням проєкту. Таким чином летовище вдасться запустити в дію у 2020 році. Ініціатива президента Зеленського доволі вдала та рішуча. Він планує відкрити в новому році орієнтовно 20 нових аеропортів по всій Україні. Звісно, я хотів би залучити субвенції із державного бюджету. Важливий момент у проблемі з діяльністю аеропорту це те, що місцева влада ніяк не може домовитися з облдержадміністрацією. Я наразі намагаюся бути посередником у цій ситуації та вирішити плутанину. Сподіваюся, що спільними зусиллями найближчим часом нам таки вдасться відновити летовище, – пояснив Андрій Богданець.
 
Також народний депутат згадав і про реконструкцію Гаївського мосту, який так хвилює тернополян.
 

– Питання з ремонтом Гаївського мосту є принциповим, тому наразі ми шукаємо кошти для його реконструкції. На це рік я вже випросив субвенцію у розмірі 8 млн грн, а наступного року, думаю, вдасться отримати 40 млн. Цьогорічну субвенцію можна використати для ремонту окремих доріг. А вже наступного року ми плануємо взяти із спецфонду бюджету цілу суму для Гаївського мосту,  додав Андрій Богданець.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.