«Невиконання обіцянок нової влади залежить не від режиму роботи, а від їхньої некомпетентності», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 17.10.2019
Голова ВРУ Дмитро Разумков повідомив на погоджувальній раді про те, що турборежим парламенту завершується, проте на якість роботи це не вплине.

Народний депутат України VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігор Побер відмітив, що якість виконання посадових обов’язків не залежить від прискореного чи оптимального режимів роботи парламенту. На його думку, представники влади повинні бути більш обізнаними у справах країни, а не просто голосувати за ті чи інші документи.

– Народні депутати не те, що не вчитувалися у законопроекти, які ухвалювали у турборежимі. У новому складі парламенту є звичайно досвідчені політики, економісти, правники, без образ, але вони ще довго не будуть вчитуватися, а ходитимуть строєм та голосуватимуть. На щастя, цей так званий турборежим уже завершується, бо країна прийняття такого спаму законів довго не витримає, – наголосив Ігор Побер.

Окрім того, народний обранець попередніх скликань підкреслив, що знижується рейтинг влади. Рівень довіри громадян впав до 66 %.

Це, за словами Ігоря Побера, залежить від багатьох чинників, зокрема, невиконання обіцянок.

– Немає обіцяних посадок та розслідування гучних справ – те, про що так жваво говорив Зеленський. Парламент працює 1,5 місяця, а президент – пів року. Внесенні правки про заборону обшуку та прослуховування нардепів і відкриття кримінальних справ щодо них можливе лише з дозволу Генерального прокурора у той час, коли решту можуть обшукати та конфіскувати майно за наявності звичайного розпорядження. Це свідчить про те, що недоторканність не зовсім знята. Також те, що стосується гучних посадок та скандалів, зокрема, затримання Сергія Пашинського. Звісно до нього є багато запитання за Майдан, за час його перебування у комітеті з Нацбезпеки і оборони, коли його син в Укроборонпром працював, проте зараз його «закрили» за хуліганство, а це до корупції відношення немає. Де ті «свинарчуки», про яких так заявляв з трибуни Зеленський, щоб втілити кампанію «похорону» Петра Порошенка. Фактажу немає, що і бачать люди так само як і подвійне ставлення до «чужих» і «своїх». Наприклад, коли міністр голосує в юстиції сам за себе, то НАЗК не відкриває впровадження, не робиться ніяких кроків, – резюмував Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.