Експерт Віталій Цимбалюк назвав ключові чинники, які вплинуть на перебіг виборів до парламенту

Опубліковано в Політика Автор  soroka 20.06.2019
Дострокові вибори депутатів Верховної ради – такий процес для України новий.

Саме дострокових парламентських виборів влітку ще не було. Як відомо, обиратимуть новий парламент 21 липня. Експерти називають цей період складним для партій, адже робота з електоратом влітку нелегка.

Перевага тут, вважає політичний експерт Віталій Цимбалюк, є у партії “Слуга Народу”. Попри сезон відпусток, люди прийдуть і проголосують за неї, адже електрат партії Президента продовжує хвилю підтримки Глави держави.

– А ось інші партії… Чи зможуть вони акумулювати увесь свій електорат? Адже літо – це період відпусток, господарських робіт та й відпочинку. Тож невідомо чи зможуть люди прийти наприкінці липня та проголосувати за ту чи іншу партію.

Відтак, пояснює Віталій Цимбалюк у коментарі Тернопіль1, за даними соціологічних досліджень близько 50% голосів у дострокових парламентських виборах отримає партія “Слуга народу”. Тож між собою боротимуться ті політсили, що подолають 5-відсотковий бар‘єр.

– У таких партій, як “Опоблок”, “Батьківщина” стабільний електорат, тому вони наберуть високий відсоток. А ось стосовно того чи такі партії як “Голос”, колишня БПП, нині “Євпорейська солідарність” наберуть достатньо голосів, у мене виникають сумніви. Чи зможуть їхні симпатики прийти влітку, приділити цьому час?..

Тож подолати п‘ятивідсотковий бар‘єр партіям допоможе лише явка виборців. Якщо соціологічні дослідження показуватимуть, що певна політсила набере десять відсотків голосів, зрештою все залежатиме від того чи їхній електорат прийде на вибори.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.