Михайло Головко: «Жодного ринку газу немає і ціна малюється зі стелі»

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 26.10.2018
Народний депутат України Михайло Головко зауважив, що підняття ціни на газ суперечить законам України.

– Ми виходили на майдан з іншими ідеалами і цінностями, бачачи все абсолютно по-іншому. Коли тут показували «полум’яну» промову Яценюка про те, що українці споживатимуть власний газ за собівартістю, то на той час усі сприймали це як реальність. І дійсно в у ст. 13 Конституції  зазначено, що земля, вода, надра – це власність народу. Це – наша конкурентна перевага. Ми видобуваємо власних 20 мільярдів кубометрів газу, так чому б нам не скористатися цією перевагою?! Не надати можливість нашій промисловості та людям зекономити. Найбільше мене гнітить позиція нашої влади, зокрема Порошенка та Гройсмана, а саме: їхня безкарність, цинізм, зневага до нації, до народу, до своїх виборців, тому що вони підло брешуть. Рік тому  Порошенко заявляв, що така ціна є корупційною і в червні минулого року зобов’язався її знизити. Так само Гройсман обіцяв і клявся, що це останнє підняття ціни на газ, проте за короткий час вони перестали думати про потреби людей, забираючи в них останнє, – зазначив Михайло Головко.

Нардепа обурює те, що оплата комунальних послуг розрахована на те, щоб «відібрати» в українського населення більшу частину доходів.

– Представлені показники за оплату комунальних послуг підтверджують, що це вже не життя, а – виживання, адже люди віддають половину своїх доходів на цю оплату. Сьогодні нелегко вижити в таких умовах. Я разом зі своїми коллегами свободівцями неодноразово піднімали ці питання. Ми зареєстрували низку законів. Зокрема, вже 4 роки як в парламенті є закон, який передбачає те, що газ власного видобутку має йти населенню. Також закон про ліквідацію власних монополій. Ми розуміємо, що ніякого ринку газу немає і ціна малюється зі стелі, тому що всі рішення в судах просто заблоковані. І уряд Гройсмана не може пояснити, якою методикою вони нараховують таку ціну. Адже, наприклад, наші сусіди поляки платять за газ 200 доларів, а ми – 305, проте передбачене підняття до 430 доларів. Де тут логіка, коли ми видобуваємо власний газ, а вони – ні?! – обурився свободівець.

Економічна ситуація в Україні нагадує Михайлу Головку геноцид – розправу над українцями.

 – Ми втрачаємо усі конкурентні переваги , закриваються наші виробництва, заводи. Люди втрачають робочі місця і молодь масово виїжджає за кордон. Вона не бачить перспективи і можливості виживати сьогодні в українській державі. Оце реальний геноцид – розправа над українцями! Борги зростають через «унікальну» схему Гройсмана, адже робітники йдуть до своїх роботодавців і вимагають зарплату в конверті. Через це немає сплати ПДФО, і тому наш бюджет – спустошений. Економіка загнена в тінь, а виграли з цього тільки Кобель, Вітренко. Ця банда, яка взагалі відірвалася від землі і назначає собі премії у 46 мільярдів, коли ще ні цента не повернули, підкреслив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.