Нардеп з Тернопільщини прокоментував постанову про звільнення Уляни Супрун

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 05.10.2018
Ще 2 жовтня Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я підтримав проекти постанов № 8587 (про невизнання правового статусу МОЗ, невідповідності займаним посадам та звернення до Кабміну щодо звільнення Супрун та Лінчевського) та № 8425 (про звернення до Кабміну щодо звільнення Лінчевського).
 
Зокрема, у Комітеті ВРУ з питань охорони здоров’я зазначають: рішення були прийняті у зв’язку із тим, що МОЗ не забезпечує виділення коштів на поставку медикаментів у лікарні. А голова комітету, народний депутат Ольга Богомолець назвала брехнею заяви МОЗ про боротьбу зі «схемами» в закупівлі медикаментів.
 
Як переконаний депутат ВРУ від фракції БПП з Тернопільщини Ігор Побер, рішення в парламенті про відставку Уляни Супрун так і не пройде. Більше того, прийняті комітетом проекти постанов – демонстрація конфлікту між МОЗ та власне Комітетом ВРУ з питань охорони здоров’я.
 
- У цій ситуації варто дещо припідняти завісу. Насправді, є конфлікт між виконуючою обов’язки міністра охорони здоров’я Уляною Супрун та між нашим профільним парламентським комітетом. Ця суперечка виникла ще з моменту появи Супрун і триває до сьогодні. Правду кажучи, у них доволі «натягнуті» стосунки. Щодо постанов комітету, то у фракції БПП думки з цього приводу розділилися. Скільки ми не обговорювали цього питання, так і не знайшли спільного знаменника. Мені здається, що рішення про її відставку не пройде і вона залишиться, - припускає нардеп.
 
Ігор Побер також пояснив чому МОЗ не виділяє достатньої кількості коштів на лікування онкохворих та інших українських пацієнтів. Також народний обранець зазначив, що у випадку відмови МВФ в наданні кредиту, українська медицина може зазнати ще більшого недофінансування.
 
- Багато хто зараз звинувачує Уляну Супрун у ситуації з онкохворими, з їхніми родичами, які протестують та вимагають нормального фінансування. Однак люди думають, що саме в.о. міністра не хоче виділяти кошти на онкохворих. Хіба це так? Мабуть, не вона розподіляє кошти. Це питання до профільних віце-прем’єрів, до міністра фінансів, які повинні ці кошти забезпечити. У нас є багато програм щодо виділення коштів на онкохворих і на інших пацієнтів. Просто вони не фінансуються. Більше того, на сьогоднішній день не вистачає коштів для забезпечення усіх цих програм. Також хочу наголосити, якщо МВФ відмовить у наданні кредиту, то виникне критична ситуація не лише в галузі охорони здоров’я, й у всіх інших. Разом з тим, вже скоро повинна запрацювати нова система закупівель лікарських засобів та медичних виробів. Концепція цієї реформ дозволить відігнати усіх корупційних чиновників від державної «кормушки», які впродовж багатьох років відмивали кошти на закупівлях, - констатував Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.