Іван Чайківський обговорив з представниками Литви та Польщі розвиток українського фермерства

Опубліковано в Соціум 16.05.2024
Народний депутат Іван Чайківський поспілкувався з іноземними делегатами у межах Люблінського трикутника на українській землі: Україна, Литва, Польща (онлайн).
– На зустрічі підняв питання складної моделі українського агро, щоб розвіяти міфи в колег з Литви та Польщі, які часто не маючи достатньої інформації, асоціюють нашу державу здебільшого з великими латифундистами, які лише вирощують сировину на експорт. Поки що ми невідомі європейцям, як малі фермери, сімейні ферми, переробка та додана вартість в агро. Над цим маємо ще працювати і такі міждержавні діалоги на рівні парламентарів цьому будуть сприяти, – зазначив політик.  
Не оминули і теми нашої глибокої спадщини та війни.
– Софія Київська, Михайлівський Золотоверхий, виставка понівеченої техніки та парламентські експозиції - все давало глибше розуміння нас, як українців, за що ми боремося та які цінності сповідуємо. Дякуємо нашим колегам з Литви та Польщі за підтримку, допомогу та лоббізм наших інтересів в світі, – резюмував Чайківський.  
 
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

06.09.2024 soroka
«Це важливий крок у нарощенні наших сил оборони», – Микола Люшняк про створення Сил безпілотних систем ЗСУ
Днями народні депутати ухвалили законопроєкт 11507. Він передбачає включення до окремих родів сил ЗСУ нової…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.