Тернопільська профспілка військових та учасників бойових дій закликає ОВА викорінити московський патріархат

Опубліковано в Соціум 03.01.2024
Тернопільська профспілка військових та учасників бойових дій стурбована бездіяльністю влади щодо питання заборони московського патріархату.
 
Представники організації закликають обласні військові адміністрації діяти рішучіше.
 
– Роками РПЦ виховувала «церковну агентуру», яка поширювала імперіалістичні наративи про росію та необхідність повернення до її складу передусім України, Білорусі та Молдови. Результати розгортання цього плану бачимо й досі: у РПЦвУ або так званій УПЦ МП багато священнослужителів з антиукраїнською позицією. Скандальні викриття таких «духовних осіб» регулярно з’являються в медіа. Не секрет, що всі без виключення смертоносні ракети, якими російські терористи атакують Україну, освячують і благословляють жреці російської православної церкви у тому числі і ті, які дуже добре себе почувають в Україні. Кров наших захисників, мирних жителів, понівечені долі і життя наших дітей  на руках московитських попів,  наголошує очільник Тернопільської обласної профспілкової організації учасників бойових дій та військово­службовців Євген Степанов.
 
У спілці зазначають, що за два роки війни влада не спромоглася вжити жодних дій, щоб заборонити діяльність цієї російської «фсбешної» гідри на території України, хоча мала всі можливості і підстави це зробити, адже всі ОВА наділені повноваженнями звертатись до суду про припинення діяльності цих псевдохристиян.
 
– Ми засуджуємо бездіяльність та безвідповідальність влади. Засуджуємо підкилимні домовленості та ігнорування цієї всеукраїнської проблеми! Влада не має займатися популізмом, а вживати радикальних дій. Вимагаємо щоб кожна обласна державна адміністрація, а з лютого 2023 року обласна військова адміністрація  звернулись до суду з позовами про припинення діяльності цих псевдорелігійних організацій. Закликаємо всіх керівників ОВА знайти у собі мужність та почати викорінювати цю фсбешну гідру з української землі! Московським попам не місце в нашій Україні!– підсумував Євген Степанов.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.