Андрій Богданець: Подальше блокування українсько-польського кордону призведе до погіршення військових можливостей України

Опубліковано в Соціум 24.11.2023
Вчора Верховна Рада звернулась до нових Сейму і Сенату Польщі з проханням допомогти розблокувати кордон.
 
Про це розповів народний депутат з Тернополя Андрій Богданець. Він вважає, що це потрібно зробити якнайшвидше.
 
– Вже друга смерть на польсько-українському кордоні. Стало відомо, що помер водій, машина якого стояла неподалік пункту пропуску «Корчова–Краківець». Я не буду коментувати чутки, що до блокування кордонів України можуть бути причетні російські спецслужби. Хоча цю інформацію опублікували досить авторитетні джерела,  зауважив Андрій Богданець.  
 
Він підкреслив, що подальше ускладнення руху товарів на українсько-польському кордоні призведе до погіршення соціально-економічної ситуації в Україні, а головне – до погіршення її військових можливостей.
 
– В ситуації, коли сухопутний коридор у Європу сьогодні чи не єдиний спосіб торгівлі та забезпечення України необхідною продукцією, блокування руху вантажівок є критично небезпечним. Наскільки мені відомо польські вантажоперевізники попри свої обіцянки не пропускають в тому числі вантажівки із гуманітарною допомогою та цистерни з пальним. І тому ми закликаємо польський парламент вплинути на уряд Польщі і допомогти у вирішенні цієї ситуації якнайскоріше, – додав Андрій Богданець. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.