Тернопільщина налагоджує співпрацю з Албанією

Опубліковано в Соціум 20.11.2023
Громади Тернопільської області налагоджують співпрацю з регіонами Албанії.
 
Про це розповів народний депутат з Тернопілля Ігор Василів.
 
– Разом із моїм колегою, народним депутатом України Yevhen Petrunyak та Почесним Консулом Республіки Албанія Shahin Omarov відвідали Тернопільщину, де зустрілися з начальником обласної військової адміністрації та керівництвом Тернопільської обласної ради,  розповів Ігор Василів.
 
Він наголосив на тому, що Албанія займає чітку та послідовну позицію щодо підтримки України і засудження збройної агресії росії проти нашої країни. Також Албанія як країна-член НАТО всіляко підтримує курс України на вступ до цієї безпекової організації, а також вступ до ЄС.
 
– Протягом останніх двох років ця країна надає нам як політичну та військову підтримку, так і допомагає нам у реалізації різноманітних гуманітарних та соціальних проектів. Зокрема, у травні 2023 року 24 дитини з чотирьох областей (Тернопільської, Львівської, Одеської та Харківської) побували на відпочинку в Албанії. Реалізація соціального проєкту у безкоштовному форматі відбулася, зокрема, за участі мера міста Тирана Еріона Веліая та підтримки Почесного консула Республіки Албанія Шахіна Омарова. В планах на наступний рік продовжити таку співпрацю. Подякували усьому албанському народу в особі пана консула за підтримку нашої країни, –зазначив Ігор Василів.
 
Також під час зустрічі домовились про налагодження співпраці між регіонами Албанії та Тернопільською областю та її громадами зокрема. Заплановано підписати меморандум про співпрацю між Тернопільською обласною радою та консульством Албанії з метою пошуку партнерів для громад Тернопільщини і для активізації встановлення бізнесових зв'язків.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.