Андрій Богданець виступив на П’ятій Всеукраїнської школі з адвокації та лобіювання

Опубліковано в Соціум 10.11.2023
Як зробити лобізм в Україні прозорим механізмом формування законодавчих ініціатив, а не підкилимними «договорняками» із сумнівними результатами?
 
Про це розповів народний депутат з Тернополя Андрій Богданець у своєму виступі перед учасниками П’ятої Всеукраїнської школи з адвокації та лобіювання імені Олексія Бориса
 
Він зазначив, що лобізм – це будь-яка діяльність, пов’язана з тиском на парламентарів з метою спонукання їх до ухвалення або відхилення певного законопроекту. Лобізм є невід’ємною частиною законотворчого процесу.
 
– В самому лобізмі як явищі немає нічого поганого. Справа лише в методах його реалізації та в кінцевих результатах. Наведу позитивний приклад. Як член Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики я постійно отримую звернення від об’єднань аграріїв, таких як «Спілка молочних підприємств України», Асоціація птахівників України, Асоціації м’ясної галузі та інших. Вони дійсно хочуть покращити умови для роботи підприємств і вміють обґрунтувати свою позицію, – пояснив Андрій Богданець.
 
Також він навів негативний приклад.
 
– Починаючи з часів Революції Гідності ми були свідками потужної інформаційної кампанії з боку різних громадських організацій, спрямованої на ухвалення антикорупційного законодавства та створення відповідних антикорупційних інституцій – НАБУ, НАЗК, САП, ДБР. Минув десяток років. Чи подолали ми корупцію? Опитування громадської думки дають чітку відповідь на це питання: рівень суспільної довіри до згаданих антикорупційних інституцій критично низький,  сказав Андрій Богданець.  
 
На його думку, проблема полягає в тому, що відповідне антикорупційне законодавство було пролобійоване структурами, представники яких не розуміють, як реально функціонує правоохоронний механізм. А справжні інтереси таких структур є не такими прозорими, як видається, з огляду на закритість їх фінансування та їх реальних бенефіціарів.
 
– Тому, з огляду на діяльність саме таких лобістських організацій, варто розглянути питання про доцільність ухвалення відповідного законодавчого акту. Який би чітко регламентував процес лобіювання,  додав Андрій Богданець.  
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.