Щоб не спровокувати інфляцію, необхідно розуміти, де брати кошти на доплати військовим у 30 тисяч, – Михайло Цимбалюк

Опубліковано в Соціум 12.05.2023
 
Перед тим, як повертати доплати у 30 тисяч гривень військовим, варто знайти ці кошти у бюджеті, інакше це може призвести до інфляції.
 
На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк у ефірі каналу «Еспресо».
 
– Якщо ми пропонуємо як Верховна Рада комусь щось підвищувати, то маємо розуміти, де це брати. Лунають ідеї про підвищення податків на бізнес, який працює. Особисто я проти такого, ми повинні і так бути вдячні представникам бізнесу, який працює, створює робочі місця, сплачує податки та платять працівникам зарплату, – зазначив Михайло Цимбалюк.  
 
Дуже важливо, щоб ця ідея не мала зворотного ефекту, коли будуть підвищені виплати, а їх не буде де брати, і держава може опинитись перед ризиком інфляції, вважає політик.
 
– Ми також маємо усвідомлювати, що всі ці кошти – це гроші українських платників податків. Ні копійки від наших донорів ми на ці виплати скерувати не можемо, бо наші міжнародні донори платять щомісячно кошти, які держава скеровує на пенсії, на зарплати бюджетникам тощо,  зауважив Михайло Цимбалюк.  
 
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.