Тернопільська обласна клінічна лікарня  отримала обладнання та матеріали від благодійників зі Швеції

Опубліковано в Соціум 09.05.2023
Тернопільська обласна клінічна лікарня отримала дороговартісну допомогу у вигляді медичного обладнання та виробів медичного призначення від «Фундації Швеція-Україна».
 
Усе це буде розподілено по відділеннях лікарні та призначене для надання якісної медичної допомоги нашим пацієнтам.
 
Про це повідомили у Тернопільській обласній клінічній лікарні. 
 
У вантажі, який отримав медзаклад, були апарати для наркозу та спостереження за пацієнтами під час операцій, два діалізні апарати, транспортні матраци, транспортні апарати штучної вентиляції легенів, а також велика кількість витратних матеріалів високої якості.
 
Для медичної установи це вже не перша співпраця з Фундацією у такому форматі, каже генеральний директор КНП «Тернопільська обласна клінічна лікарня» ТОР Василь Бліхар.
 
 Ми дуже вдячні за такий обсяг допомоги, увагу і підтримку з боку шведських благодійників, наших партнерів. Бо завдяки їхній участі ми маємо можливість справлятися з тими об’ємами роботи, які в нас є сьогодні у зв’язку з великою війною та за допомогою сучасного і якісного медичного обладнання ефективно лікувати наших пацієнтів, – говорить Василь Бліхар.
 
Генеральний секретар фонду «Фундація Швеція-Україна» Дженні Ельфстрем розповідає, одним з напрямків допомоги обрали медичний, адже через війну в Україні на медичну сферу припадає велике навантаження, щодо надання медичної допомоги та лікування населення.
 
Окрім Тернопільської лікарні, доставка фонду також включає обладнання, надіслане до новоствореного польового госпіталю в Харківській області. 
 
– Завдяки щедрим внескам шведських компаній і організацій та тісною співпрацею  з місцевою владою, робота для підтримки української системи охорони здоров’я може продовжуватися, – говорить Дженні Ельфстрем.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.