Старт чемпіонату Тернопілля з футболу: Заліщики повертаються, щоб перемагати

Опубліковано в Соціум 06.05.2023

Завтра, 7 травня, стартує чемпіонат Тернопілля-2023. В першості у трьох лігах виступить 19 команд. Зокрема дві команди заліщицького «Дністра». Головна команда торік виграла чемпіонату у першій лізі і повернулася у найвищий дивізіон. Президент клубу Юрій Куц сповнений найамбіційніших планів і сподівається, що команда боротиметься за найвищі місця вже в цьому сезоні. Чотириразові чемпіони Тернопілля «Дністер» сподіваються боротися за лідируючі позиції.

«Завжди ставлю перед собою й підопічними завдання – вигравати в кожному наступному матчі, - каже тренер команди Андрій Ковалишин. - З таким підходом нам вдалося виграти зимовий чемпіонат. Сподіваюся, виступимо успішно й в першості області. За комплектацією найсильніше виглядає «Агрон» з Великих Гаїв. Фактично, за підбором виконавців це команда рівня другої ліги, з двома рівноцінними складами. У попередньому чемпіонаті з «Агроном» гідно конкурувала тереболянська «Нива». Думаю, цьогоріч буде так само. Решта суперників, зокрема ми – плюс-мінус однакові. Хто фінішує вище, залежатиме від якості тренувального процесу, морального налаштування гравців, інших супутніх факторів. Ми налаштовуємося бути в трійці призерів. А що з того вийде – покаже гра».

Колектив з Заліщиків вперше буде представлений в обласних змаганнях двома командами. «Дністер-2» виступить у другій лізі чемпіонату Тернопілля. 

«Дністер-2» створений, щоб готувати зміну для першої команди, - говорить тренер команди Володимир Приємський. – Тому попередньо ми збиралися при комплектації команди опиратися на вихованців заліщицького футболу, не старших 17-ти років. Проте в час війни чимало дітей повиїжджали за кордон. Доволі боєздатні, вкомплектовані більш досвідченішими в порівнянні з нами виконавцями, команди мають «Нараїв» і «Збараж». Непогано дивилося «Поділля» з Васильківців. «Гримайлів» вкомплектований приблизно так само, як ми. Взагалі, думаю, перед стартом перевагу комусь із суперників віддати складно».

У першому турі чемпіонату Тернопілля у вищій лізі зіграють: «Дністер» - «Поділля» (Велика Березовиця), «Колос» (Бучач) – «Медобори» (Зелене), «Подоляни» (Тернопіль) – «Нива» (Теребовля).

У першому турі другої ліги зустрінуться: «Нараїв» - «Дністер-2», «Збараж» - «Гримайлів» «Поділля» (Васильківці) – «Трибухівці».

Також озпочинають сезон команди першої ліги. В першому турі зустрічаються: «Борщів» - «Бучач», «Збруч-Агробізнес» (Підволочиськ) – «Вікники» (Вікно), «Фенікс» (Біла) – «Галич» (Збараж).

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.