Сумнівні закупівлі, скандали та булінг: що приховує тернопільський педуніверистет? (відео)

Опубліковано в Соціум 29.03.2023
 
У мережі набирає популярності нове авторське розслідування українського журналіста Іллі Лукаша щодо Тернопільського національного педагогічного університету.
 
Мільйони бюджетних гривень повз конкурси, родинні зв'язкі, фейкові СБУшники та переслідування незгодних працівників – про ці та багато інших проблем, пов’язаних із ректором Богданом Буяком, розповів Ілля Лукаш на всю країну.
 
Журналіст каже, за доброчесну освіту треба боротися через публічний розголос.
 
– Навіть поверхневий аналіз закупівель університету складає чітке враження, що всі закупівлі там ідуть виключно за домовленостями. На конкурси «зайві» учасники навіть не приходять,  розповідає Ілля Лукаш.
 
Також журналіст наголосив на тому, що після виборів Богдан Буяк намагається мстити тим працівникам університету, які підтримали іншого кандидата.
 
Оголошено вже про склад комісії і про реорганізацію навчально-методичного відділу. Це саме той відділ, який висунув своєю заявою на посаду ректора Володимира Міська. Він склав серйозну конкуренцію пану Буяку на виборах.
 
– Жалітися на недофінансування університету через війну і в той же час проводити сумнівні закупівлі на сотні тисяч гривень та паралельно ще утискати «незручних» працівників – дивна ситуація, правда?– підсумував Ілля Лукаш.
 
Детальніше – розслідуванні.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.