Невролог та волонтер Андрій Надкевич з Тернопільщини, який щодня бореться за здоров’я воїнів, став людиною року (відео)

Опубліковано в Соціум 22.02.2023
У Збаразькому замку на Тернопільщині вчора нагородили лауреатів конкурсу «Людина року – 2022».
 
Цю нагороду було засновано ще 22 роки тому спортивно-мистецьким та духовним центром «Моя Україна» та редакцією газети «Вільне життя».
 
Цьогоріч «люди року» – військовослужбовці, волонтери, медики – всі ті, хто наближає перемогу України.
 
Серед удостоєних високої нагороди – волонтер «Української команди», невролог, кандидат медичних наук, реабілітолог Андрій Лонгінович Надкевич.
 
Медаль та грамоту йому вручив народний депутат з Тернопільщини, лідер волонтерського штабу «Українська команда» Микола Люшняк.
 
– Надзвичайно велика честь сьогодні вітати мого побратима з такою високою нагородою. Він її заслужив. З 2014 року Андрій бере активну участь у волонтерстві, реабілітації воїнів. У нього в кабінеті – волонтерський штаб. Мені дуже приємно, що я знаю цю людину. Дякую Андрію Лонгіновичу за те, що кожного дня бореться за здоров’я наших воїнів!– наголосив Микола Люшняк.
 
За роки війни Андрій Надкевич вилікував понад пів тисячі військовослужбовців, а також понад дві сотні внутрішньо переміщених осіб. Він розробив власну методику лікування, працює над докторською дисертацією.
 
– Ця нагорода не тільки моя, а всієї нашої волонтерської команди. Одна людина не працює, нас працює багато! Дуже дякую, що є такі побратими як Микола Володимирович, які допомагають, підтримують ЗСУ. Кожна людина має зараз зробити свій вклад в перемогу,– підкреслив лікар-невролог КНП «Микулинецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації» Андрій Надкевич.
 
Колега Андрія Надкевича з медуніверситету теж взяв участь у нагородженні. Він каже, Андрій Лонгінович – Людина та Лікар з великої букви.
 
– Для мене честь представляти мого товариша, побратима, науковця Андрія Лонгіновича, який є волонтером «Української команди» та ГО «Десантно-козацький рій». Окрім цього, разом ми координуємо великий волонтерський рух медичного університету. Дякую Богу, що знаю таку людину!– зазначив доцент Тернопільського національного медичного університету Тарас Кадобний.
 
До слова, за 22 роки лауреатами конкурсу «Людина року» стали 364 жителі краю, які прославили Тернопільщину у різних галузях.

Наступна публікація: Геть рф із ООН!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.