Народний депутат Андрій Богданець передав тернопільській лікарні рентген-апарат за понад 6 мільйонів гривень (фото, відео)

Опубліковано в Соціум 24.12.2022
Благодійний фонд Андрія Богданця «Допоможемо разом» продовжує підтримувати військових, внутрішньо-переміщених осіб, а також медичні установи України.

Так, днями нардеп передав придбану ним сучасну Рентген С-Дугу для потреб лікарні швидкої допомоги у Тернополі.

– Такого рівня обладнання – це мрія кожного директора лікувальної установи. Ми безмежно вдячні Андрію Володимировичу за те, що такий великий подарунок ми отримали якраз під новорічні свята, до Миколая. Це обладнання дозволить нашим спеціалістам травматологам, хірургам, нейрохірургам проводити на значно вищому рівні оперативні втручання. Це буде як полегшення в роботі наших фахівців, так і на значно вищому якісному рівні медична допомога для жителів Тернопільщини,– каже директор КП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Ярослав Чайківський.

Політик наголосив, що обладнання, яке він передав, наразі є найдорожчим з усього, що закупляв його фонд.

– Ця рентген-дуга – найдорожчий апарат, який ми купили для лікарень. Він коштує 6,5 млн грн. Це найсучасніше обладнання, яке було на ринку в Україні. Лікарі кажуть, що аналогів йому немає в Тернопільській області, – зауважив Андрій Богданець.

Нове обладнання також зменшить тривалість операцій і рівень опромінювання, яке отримує лікар і пацієнт під час їх проведення, зазначив завідувач хірургічного відділення КП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Дмитро Осадчук.                                            

– Це дозволить скоротити тривалість оперативного втручання, дозволить забезпечити кращу візуалізацію структур і забезпечить адекватну навігацію під час виконання тих чи інших маніпуляцій у процесі операції. Апаратне забезпечення операції визначає успіх і якість оперативного втручання. А найголовніше – значно знизить вірогідну кількість ускладнень в ендоскопічній хірургії,– розповів Дмитро Осадчук.  

 Перед використанням апарат має пройти відповідну сертифікацію. Орієнтовно за два тижні його почнуть використовувати на планових операціях.

 – Маємо досвід, бо їздили вчитися за кордон, де люди працюють на таких апаратах. Це обладнання дозволяє робити надскладні операції на складних суглобових переломах, де треба дуже ювелірно виставити суглобову поверхню, щоб на майбутнє людина не мала тільки зрощений перелом, а мала повністю відновлену функцію,– наголосив завідувач травматологічного відділення КП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Андрій Обаранчук.

 Детальніше – у відео.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.