Нардеп з Тернопільщини разом з волонтерами передали вантажівку для захисників під Бахмут

Опубліковано в Соціум 19.12.2022
Народний депутат з Тернопільщини Ігор Василів разом з волонтерами благодійного фонду «Колеса перемоги» передали захисникам України повнопривідну дизельну вантажівку Daf Leyland.
 
Автомобіль передали для ГУР МО, далі він вирушить до воїнів, які зараз під Бахмутом.
 
Ігор Василів каже, це не перше вантажне авто, яке вони з волонтерами передали для військових.
 
– Такий великий вантажний автомобіль, здається, вже третій. Ми, в основному, віддаємо машини ГУР МО за потреби. Особлива є потреба у воїнів  під Бахмутом. Розбито багато техніки і вантажні автомобілі їм потрібні, щоб вони захищали країну, – розповідає Ігор Василів.  Крім цього, на десятки вже пішли джипи, які хлопці потім обладнують  кулеметами і збивають ракети над нашими містами.
 
Вага такого автомобіля 10 т, а його вантажність – 4 т.
 
– Це справді військові автомобілі, які використовують. Зокрема перший автомобіль, який ми передавали, ще досі експлуатується і використовується в італійській армії, другий в – англійській армії. Тобто, це несписана техніка. Ми просто викупили їх на аукціонах в Англії та Італії і доправили сюди для наших хлопців. Першу таку велику вантажівку ми передавали 80-й бригаді, яка була в боях на Харківщині. Тоді вони втратили багато техніки, тож вантажівка пішла туди, а наступні – під Бахмут, – говорить Ігор Василів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.