Андрій Богданець закликає ухвалити постанову про передачу Почаївської та Києво-Печерської лаври ПЦУ

Опубліковано в Соціум 11.12.2022
Народний депутат з Тернополя Андрій Богданець презентував на засіданні Комітету гуманітарної та інформаційної політики ініційований ним проект постанови про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо передачі в безоплатне користування комплексів споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври Православній Церкві України.
 
– Першим пунктом документу пропонується, щоб Верховна Рада України звернулася до уряду з вимогою вирішити питання передачі в безоплатне користування комплексів споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври Православній Церкві України. Другий пункт передбачає, що Кабмін має у тримісячний термін проінформувати про зроблене, – розповів Андрій Богданець.  
 
Він наголосив, що подальше зволікання з вирішенням цього питання загрожує національній безпеці України.
 
– Мова йде про те, щоб Верховна Рада України висловила принципову позицію щодо надзвичайно важливого питання – гуманітарної безпеки в Україні. Останнім часом від СБУ ми знаємо, чим насправді займається релігійна організація, яка користується двома такими великими святинями. Це рашистська пропаганда, виправдання російської агресії, заклики до створення «руского міра» та пряма диверсійна діяльність проти України. Це неприпустимо,  наголосив політик.
 
На засіданні комітету проект постанови Андрія Богданця підтримали.  
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.