«Це правовий нігілізм», – Михайло Цимбалюк про заборону чоловікам-студентам виїжджати за кордон (відео)

Опубліковано в Соціум 03.10.2022
Українським студентам, які навчаються за кордоном, заборонили виїжджати з України.
 
Внаслідок цього минулого тижня на контрольно-пропускному пункті «Шегині» на Львівщині відбулась акція протесту студентів, які вважають, що заборона є порушенням їхніх прав.
 
Свою думку щодо цього висловив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.
 
– На черговому пленарному засіданні Верховної Ради народні обранці будуть піднімати цю тему. Як правник я не розумію підстав. Те, що є якийсь нормативний документ, розпорядження чи наказ Держприкордонслужби чи Митної служби – це правовий нігілізм. Мені видається, що це проблема правоохоронних органів. Якщо є мотивація, що є багато зловживань, чи є підроблені документи щодо виїзду – це одна справа. Але інша, що законом це не заборонено,– зазначив Михайло Цимбалюк.
 
Кабмін мав би просто внести зміни в чинну постанову і все врегулювати. Якщо це не вдасться зробити, то доведеться все вирішувати в законодавчому руслі, зауважив політик.
 
– Склалась така ситуація, що Україна на міжнародній арені виглядає державою з не зовсім внормованим законодавством. В європейській спільноті це рішення сприймають з подивом. Тому слід у цьому питанні поставити крапки над «і». Я не виключаю, що є невеликий відсоток тих громадян, які користуються підробленими документами. Але це справа правоохоронних органів – нехай доводять. І до речі, презумпцію невинуватості ніхто не скасовував,  наголосив Михайло Цимбалюк.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.