У Бучачі місцевий активіст закликає мера розчистити і відбудувати підземелля

Опубліковано в Соціум 26.09.2022
Бучацький активіст Роман Довбенко звернувся до мера міста Віталія Фреяка із закликом відновлювати туристичний потенціал Бучача.
 
Він пропонує відбудувати підземну частину міста.
 
– У зв'язку із ситуацією, яка зараз складається між Україною та росією, і в зв'язку з ймовірними перспективами розвитку такої ситуації, вважаю, що саме зараз НА ЧАСІ почати відновлювати туристичний сектор нашого міста... Думаю було б дуже гарно, якби у Ваших силах, як голови, було розчистити, а місцями й відбудувати підземну частину нашого міста. Ні для кого не секрет, який потенціал має саме Бучач саме в цій частині, та як корисно це може стати в близькому майбутньому. Уявіть хоча б те, скільки туристів у нас буде після війни та як круто ми зможемо розвиватися, обігнавши, як мінімум сусідні всі міста... Думаю ми, як жителі активно підтримаємо Вас в такій надкорисній щедрій справі, – повідомив Роман Довбенко.
 
Активіст також підкреслив, що за необхідності підземелля можуть стати місцем, де можна перечекати небезпеку.
 
– Якщо раптом Ви вважаєте, що це і зараз не на часі, або якщо не вірите в свої можливості організації відновлення нашого крутезного підземелля, тоді хоча б подумайте над можливістю використати тільки найбільш придатну підземну частинку нашого міста для наших дітей, які в разі потреби зможуть там безпечно знаходитись із світлом, водою та ЧИСТИМ повітрям. Вважаю, що навіть це буде дуже цікаво для туристів згодом... Так як колись будувалися значно дорожчі "туристичні" споруди такі, як: наші два замки; як підземні тунелі, якими можна було переміщатися цілим містом, зайшовши в один підвал будинку, а вийшовши, аж в другому кінці міста із іншого підвалу; як "цікаві" ями в полях залиті міцним шаром бетону, та багато іншого. І війни не були причиною не розпочинати такі "туристичні" проєкти, а навпаки породжували дані ідеї, – зазначив Роман Довбенко

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.