«Вперше в історії на оборону планують виділити близько половини від сумарних витрат», – Михайло Цимбалюк про проєкт бюджету-2023

Опубліковано в Соціум 16.09.2022
Проєкт Державного бюджету України на 2023 рік, презентований Кабінетом Міністрів України під умовною назвою «бюджет воюючої країни», з'явився в загальному доступі.
 
Про це повідомив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.
 
– Вперше в історії на оборону планують виділити близько половини від сумарних витрат. Другим за обсягом фінансування (і вперше – не найголовнішим пунктом витрат) вказуються соціальні потреби громадян. Знаково й те, що в бюджеті передбачена квітнева індексація пенсій,  зазначив Михайло Цимбалюк.
 
Рекордним є й прогнозований дефіцит, який становить понад 50% від необхідної суми витрат. Закривати фінансові дірки передбачається переважно за рахунок зовнішніх запозичень (94% дефіциту покриваються зовнішніми позиками), зауважив Михайло Цимбалюк.
Він також додав, що уряд нарешті має запропонувати план розвитку економіки.
 
– На військові рейки ще не переведена економіка. Це зробити не так просто. Фіскальними методами, тиском на бізнес це питання не вирішити. Ми навпаки маємо бути вдячні тим людям, які в непростих умовах працюють, сплачують податки, утримують свої родини і допомагають фронту,  наголосив Михайло Цимбалюк.  

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.