За матеріалами СБУ перед судом постануть організатори силового перевороту, яких координували російські спецслужби

Опубліковано в Соціум 01.09.2022

Слідчі СБУ передали до суду обвинувальний акт на двох громадсько-політичних діячів, яких контррозвідка викрила на початку повномасштабного вторгнення рф у 2022 році. 

Встановлено, що зловмисники діяли, координуючись з росіянами та окремими членами ГО «Український вибір». Серед іншого у 2019 році вони мали зв’язок із приймальнею тодішнього помічника російського президента Владислава Суркова.  

Для силового повалення влади фігуранти розробили план проведення «Національних зборів», які  мали зібратися у Києві та оголосити про відсторонення Президента, розпуск Верховної Ради і Уряду. 

Кошторис цього заходу сягав $9,7 млн.

На момент вторгнення зловмисники так і не отримали повного обсягу обіцяного фінансування. 

Вони обвинувачуються у змові про вчинення дій з метою насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 ККУ).

Слідчі дії тривають.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.