Збараж підписав меморандум про співпрацю з шістьма європейськими містами

Опубліковано в Соціум 29.08.2022
 
Днями у польському місті Болеславець міський голова Збаража Роман Полікровський підписав меморандум про співпрацю з представниками міст Польщі, Німеччини, Франції та Італії.
 
 
Містами-підписантами меморандуму стали Болеславець, Ножан-сюр-Марн, німецькі Зігбург, Пірна, міста Італії Валекорса та Акуто.
 
Представники партнерських міст підписали декларацію солідарності. Модерацію співпраці проводив Президент міста Болеславець Piotr Roman.
 
 – Розповів про реалії життя в Україні, де щодня звучать сирени, де український народ мужньо бореться з агресором і боронить не тільки українську землю, але й усю Європу від окупанта. Делегації партнерських міст отримали в подарунок герби Збаража та український мед з моєї пасіки, а також інші цікаві подарунки, які презентують Україну! Зібрання було завершено символічною фотографією тих, хто підписував договір про солідарність, – розповів Роман Полікровський. – Від імені громади подякував представникам міст, за те, що прийняли наших людей! Переконаний, що у тісній співпраці, об'єднавшись, ми обов'язково переможемо агресора!
 
Також під час перебування в Польщі міський голова Збаража зустрівся з переселенцями, які зараз там проживають.
 
Після підписання меморандуму Збаразька громада отримала гуманітарну допомогу, як результат дружби між містами. Зокрема польське місто передало взуття, наплічники, рукавиці, спальні мішки, ковдри, засоби гігієни дитячі речі та медикаменти.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.