Микола Люшняк: «ВРУ ухвалила черговий пакет законопроектів, які посилять обороноздатність, підтримають економіку та соціальну сферу»

Опубліковано в Соціум 04.05.2022
Верховна Рада України продовжує активно працювати та ухвалювати важливі рішення, спрямовані на посилення обороноздатності країни, боротьбу з ворогом, підтримку економіки та соціальної сфери.
 
Про це повідомив народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк. Він – співавтор прийнятої постанови №7343, мета якої – засвідчення Верховною Радою України ролі Українського народу у перемозі Антигітлерівської коаліції над нацистською Німеччиною у Другій світовій війні та належне реагування на численні спроби Російської Федерації присвоїти виключно собі всі заслуги у перемозі над нацизмом.
 
– Верховна Рада України заявляє про неприпустимість монополізації Російською Федерацією перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала спільним досягненням Антигітлерівської коаліції та визвольних рухів, а сама війна спільною трагедією народів світу. Верховна Рада України також наголошує, що злочини Російської Федерації в Україні, мають бути зупинені, а російський путінський режим – засуджений, і переможений спільними зусиллями усього цивілізованого світу та само, як нацистська Німеччина, –зазначив Микола Люшняк.
 
Також політик розповів й про інші ухвалені рішення.  
 
– Підписали та проголосували постанову про звернення ВРУ до Палати представників та Сенату Конгресу США щодо визнання рф державою-спонсором тероризму. Також запропонували інший підхід до трактування дня 9 травня у суспільстві. Рада заявляє про неприпустимість присвоєння рф перемоги над нацизмом. Адже Україна зробила для тієї перемоги найбільше з усіх пост-радянських республік, а сама перемога стала спільним досягненням антигітлерівської коаліції,  повідомив Микола Люшняк.
 
Окрім цього, парламент розширив функціональні можливості тероборони, надавши бійцям ТРО змогу у разі необхідності виконувати завдання у районах ведення бойових дій. Також у другому читанні прийнятий законопроект щодо заборони політичних партій, які просувають кремлівську політику в Україні. У першому читанні внесли зміни до КПК України щодо співробітництва з Міжнародним кримінальним судом.
 
– Розширено перелік суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу. До нього включено потерпілих від зґвалтувань, катувань або жорстокого поводження під час воєнних дій. Парламент обмежив обіг вироблених в росії та білорусі лікарських засобів, аби не спонсорувати ворожі держави коштами українців.  Рада підтримала законопроект, який допоможе врегулювати господарську діяльність підприємств оборонно-промислового комплексу – концерну “Укроборонпром”,  розповів Микола Люшняк.  
 
Окрім цього, до депутатів українського парламенту по відеозв’язку звернувся прем'єр Великобританії Борис Джонсон.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.