Їхали понад 16 годин: працівники Збаразької міськради відвезли допомогу землякам, які захищають Україну

Опубліковано в Соціум 03.05.2022
Генератори, акумулятори, павербанки, продукти харчування, одяг, взуття, газові туристичні плитки – далеко не повний перелік списку речей, які отримали жителі Збаражчини, які служать на передовій в окремому стрілковому батальйоні (ОСБ -16).
 
Щоб доставити необхідну передачу, працівники міської ради Андрій Синчишин, Юрій Дмитришин, Максим Гальва подолали понад тисячу кілометрів, добирались 16 годин до місця зустрічі, яку було призначено  на межі трьох областей. Транспорт для доставки вантажу надав Іван Гарагуц.
 
– Наші земляки, які воюють, щоб перевантажити речі, їхали до нас своїми автомобілями десь 20 км від місця бойових дій, тому що у них там дуже небезпечно, постійні обстріли. Бачились ми не довго, встигли все перекласти десь за годину, водночас поспілкуватись. Якщо нам було страшнувато спостерігати і чути літаючі над головою снаряди від градів, то наші вояки навіть на них не реагували, бо уже звикли,  відзначив Юрій Дмитришин.
 
Він наголосив на тому, що захисники були раді бачити земляків та отримати необхідне спорядження (і головне – генератори), бо вимушені жити у полі в окопах, де немає електричного струму.
 
– По них видно, що дуже втомлені, після того як півтори доби рили собі надійне укриття. Тепер, коли ми  повернулись додому, приємно було чути їхнє телефонне повідомлення: «Зараз пауза між обстрілами, їмо ваші шоколадки!»  додав Юрій Дмитришин.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.