«Верховна Рада України активно працює, аби адаптувати законодавство до нової реальності й наблизити нас до перемоги», – Микола Люшняк  

Опубліковано в Соціум 16.04.2022
Верховна Рада України 14 квітня провела чергове пленарне засідання.
 
Депутати розглянули низку важливих питань, заслухали виступи спікерів законодавчих органів Польщі та Чехії, а фракція ОПЗЖ у Верховній Раді припинила своє існування.
 
Про це повідомив народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк.
 
– Серед найважливішого – прийняли постанову, яка закликає визнати дії росії геноцидом українського народу. Вкрай важливо, щоб скоєні в Україні злочини окупантів отримали тверду і однозначну оцінку на міжнародному рівні, тож парламент адресував це звернення ключовим світовим інституціям, а також урядам і парламентам іноземних держав. У другому читанні проголосований закон про заборону пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму та акту агресії проти України з боку рф,  зазначив Микола Люшняк.
 
Окрім цього, змінами в Кримінальний кодекс, з врахуванням пропозицій Президента, введено нову статтю 111-2 «Пособництво державі-агресору», якою передбачається кримінальна відповідальність за будь-яку співпрацю з державою-агресором, її окупаційною адміністрацією та її збройними чи воєнізованими формуваннями.
 
– Також внесли необхідні зміни в закон про розвідку. Змінами в закон про мобілізацію від призову звільнені студенти та викладачі. Врегульовано питання прийняття на військову службу іноземців та осіб без громадянства. Врегулювали правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Внесли зміни до Бюджетного кодексу, що дозволить на період воєнного стану зараховувати до загального фонду Державного бюджету України гранти від іноземних держав, іноземних фінансових установ і міжнародних фінансових організацій,  розповів Микола Люшняк.
 
Також народні обранці внесли зміни до законодавства щодо надання соціальних послуг в умовах введення надзвичайного або воєнного стану. В першому читанні прийняли законопроекти, важливі для благополуччя дітей, в тому числі дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. В цілому проголосований закон щодо тимчасових законних представників українських дітей, які були відселені за кордон. Також в цілому проголосований закон щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу.
 
– Уже понад півтора місяці Україна бореться з рашистами. У цей час Верховна Рада активно працює, аби адаптувати законодавство до нової реальності, впоратися з економічними, соціальними та воєнними викликами. Разом до перемоги! Слава Україні! Слава ЗСУ!  підсумував Микола Люшняк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.