Микола Люшняк: «ВРУ продовжує працювати та оперативно реагувати на економічні, воєнні й соціальні виклики, які принесла війна»

Опубліковано в Соціум 03.04.2022
Верховна Рада України 1 квітня провела у закритому режимі чергове пленарне засідання.
 
Депутати розглянули понад два десятки законопроєктів та заслухали виступ президентки Європарламенту Роберти Мецоли.
 
Про це повідомив народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк.
 
– Серед найважливішого –  уточнено окремі положення щодо примусового вилучення в Україні об'єктів права власності рф та її резидентів; звільнено від митних платежів ввезення товарів, кінцевими отримувачами яких є правоохоронні органи, Міністерство оборони України, Збройні Сили України та інші військові та добровольчі формування; вдосконалено засади організації та ведення руху опору; встановлено умови для лікування українських військовослужбовців в умовах воєнного стану; встановлена грошова винагорода військовослужбовцям рф за добровільно передану ЗСУ, придатну для застосування бойову техніку держави-агресора,  розповів Микола Люшняк.
 
Окрім цього, під час засідання народні обранці запровадили механізм отримання права на реабілітацію для постраждалих внаслідок війни громадян. Також у першому читанні прийнятий закон щодо заборони, розпуску та примусової ліквідації політичних партій, які діють в інтересах ворога. За основу прийнято й законопроекти щодо оподаткування суб'єктів господарювання, пов'язаних економічними зв'язками з державою–агресором, а також законопроект щодо компенсації за пошкодження і знищення об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів та диверсій, спричинених військовою агресією рф.
 
– Під час засідання Україна також отримала черговий сигнал підтримки від Європейського співтовариства — у Раді виступила президент Європарламенту Роберта Мецола. Поки ЗСУ дає гідну відсіч агресору Верховна Рада України продовжує працювати й реагувати на усі економічні, воєнні та соціальні виклики. Разом до перемоги!  наголосив Микола Люшняк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.