Як оцінити якість деревини до електронних торгів?

Опубліковано в Соціум 22.02.2022

Сьогодні електронними торгами з продажу деревини цікавляться не лише представники різної промисловості та бізнесу, а й населення. Така ситуація пов'язана з тим, що сьогодні все більше частішають випадки шахрайства у сфері реалізації пиломатеріалів. Ця проблема дуже непокоїть суспільство України.

Щоб розв’язати ці питання, держава ухвалила новий закон, у якому чітко прописано умови торгівлі на біржах. Сьогодні електронні торги повинні проводитися тільки на офіційно акредитованих майданчиках. Наприклад, щоби взяти участь у системі державних закупівель «Прозорро», необхідно попередньо пройти реєстрацію на Українській Універсальній Біржі https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/kupyty-zemlyu-na-auktsioni-v-systemi-prozorroprodazhi/ .

Електронний майданчик гарантує прозорі умови співпраці між продавцем та покупцем. Також забезпечуються однакові можливості кожного учасника. Зареєструвавшись на майданчику, ви отримуєте повний доступ до діючих лотів, детальної інформації про деревину (умови постачання, порода, рівень якості) та її вартість.

Як визначити якість деревини?

Вперше вирішенням питання щодо неофіційного продажу лісу зайнялися у 2019 році. Тоді лісові господарства стали виставляти лоти з різними породами деревини на аукціонах. Насправді виявилося, що це відмінна альтернатива застарілим способам реалізації лісоматеріалів.

Завдяки участі великої кількості користувачів в електронних торгах ринок пиломатеріалів вийшов на новий рівень розвитку, що призвело до великого росту конкуренції.

Сьогодні багато хто цікавиться питанням, як визначити якість деревини ще до початку торгів? Рівень якості залежить від кількох факторів:

  • порода дерева;
  • довжина та діаметр стовбура;
  • склад.

Як правило, детальну інформацію продавець виставляє в лотах, і вона завжди є правдивою, оскільки за невиконання умов, прописаних у договорі, пред'являються штрафні санкції.

Підприємства з обробки деревини використовують лісоматеріали для будівництва, у промисловому та токарному виробництві.

Відповідно до нового законодавства кожна організація має право продавати пиломатеріали на електронних торгах. Якщо ви станете учасниками аукціону, то перед вами відкривається безліч можливостей:

  • об'єктивне ціноутворення;
  • поодинокі умови для кожного користувача;
  • здорова конкуренція та велика кількість лотів на вибір.

Додатковим плюсом є простий та зручний процес подання необхідної документації.

Як продавати деревину на електронних торгах?

Офіційні акредитовані майданчики – це торгові платформи з ліцензією, що надають повний спектр послуг на біржі. Одним із головних напрямів є продаж пиломатеріалів як фізичним, так і юридичним особам.

Щоб продавати ліс на електронних торгах, необхідно надати такі дані:

  • контакти організатора;
  • детальну інформацію про пиломатеріали та їхню вартість;
  • обсяг лоту та час початку торгів;
  • попередній зразок договору.

Для отримання більш детальної інформації про електронні торги необхідно обов'язково пройти реєстрацію на акредитованому майданчику. У разі виникнення труднощів консультанти завжди готові допомогти вирішити питання онлайн або за контактним телефоном.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.