Михайло Головко: «Нам негайно треба ухвалювати закон про народні збори» (відео)

Опубліковано в Соціум 15.11.2021
Ситуація з мігрантами із Близького Сходу на кордоні Білорусі та Польщі загострюється з кожним днем.

На цьому наголосив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко в ефірі програми «Говорить Великий Львів».

– Не сумніваюся в Польщі, бо там при владі націоналісти, вони дадуть собі раду. Польща на сьогодні має одну із найкращих армій в Європі. Щодо України, то я не впевнений, що сьогодні влада держави здатна забезпечити охорону більше тисячі кілометрів державного кордону з Білорусією,  зазначив Михайло Головко.

Він підкреслив, що необхідно ухвалити закон про народні збори, який ще декілька років тому пропонувала «Свобода».

– Днями на сесії обласної ради ми розглядали питання про створення Центру територіальної оборони. Але сьогодні це необхідно вирішувати не на рівні облрад, а на рівні держави. Ми повинні на місцях мати повноцінне військо резервістів, які б щороку проходили фахові навчання. Нам негайно треба ухвалювати закон про народні збори, створювати військо за прикладом Швейцарії. Маємо розуміти, що НАТО – далеко попереду, а зі свого боку зараз нам треба зробити все, щоб зберегти державу й створити потужне військо, яке буде повністю забезпечене усім необхідним, – резюмував Михайло Головко.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.