Депутат з Тернопільщини очолить Робочу групу у парламенті, яка сприятиме захисту українського лісу

Опубліковано в Соціум 09.09.2021
 
Народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк, очолив новоуторену Робочу групу у Бюджетному Комітеті Верховної Ради України.
 
Таке рішення було прийнято під час вчорашнього засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.
 
Головним завданням Робочої групи є втілення бюджетної програми з вирощення, садіння посадкового матеріалу та контроль за втіленням Указу Президента України №228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів».
 
Ключовими аспектами Указу є реформування лісового господарства та удосконалення системи управління державними лісогосподарськими підприємствами, ідентифікація самозалісених та придатних для створення лісів земельних ділянок державної й комунальної форм власності, з подальшим їх використанням задля досягнення оптимальної лісистості України.
 
Для ефективного втілення програми в життя також необхідно забезпечити належне фінансування у найближчі роки заходів з охорони, захисту, використання та відтворення лісів та впровадження дієвих механізмів залучення інвестицій для відновлення лісів та лісорозведення.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.