«Тернопільщина має позитивну тенденцію співпраці з Німеччиною», – Михайло Головко

Опубліковано в Соціум 20.06.2021
Днями голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко зустрівся з головою правління Німецько-української промислово-торговельної палати Александром Маркусом.
 
Очільник Тернопільщини висловив пану Александру слова вдячності за участь представників німецького бізнесу в інвестиційному форумі «Тернопільщина: кластер можливостей».
 
– Сьогодні ФРН та Україна є стратегічними партнерами не лише в політичних, енергетичних та безпекових питаннях, але й в економіці. Тернопільщина має позитивну тенденцію співпраці з Німеччиною, яка займає друге місце в регіональній структурі експорту та входить у п’ятірку іноземних інвесторів області. Проте, я переконаний, економічне партнерство між Німеччиною та Україною — це все ще невикористаний у повній мірі потенціал розвитку наших країн. Саме тому Німецько-українська промислово-торговельна палата є хорошою платформою для налагодження бізнес-зв’язків між державами,– зазначив Михайло Головко.
 
Під час зустрічі Михайло Головко привернув увагу пана Александра до інвестиційної привабливості Тернопільської області.
 
– У нас, як я уже наголошував, є вигідне географічне розташування, хороший економічний та інтелектуальний потенціал. Ми маємо позитивні приклади реалізації потужних проектів із залученням іноземного капіталу. З паном Александром обговорили можливості співпраці у сільському господарстві, впровадженні альтернативних джерел енергії та інших напрямках діяльності,  наголосив Михайло Головко.
 
Голова облради запевнив Голову Правління Німецько-Української промислово-торговельної палати, що обласна рада і надалі приділятиме значну увагу реалізації заходів, спрямованих на утвердженні позитивного іміджу Тернопільщини на міжнародному рівні й представленні її як території, сприятливої для інвестування та ведення бізнесу. Окрім того, домовилися про проведення спільної зустрічі тернопільського бізнесу із німецькими партнерами.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.